De genietcoach

De genietcoach

Ontdek de wereld opnieuw!

Genieten als een katPosted by Wil Tue, February 21, 2017 11:42:12

Wat een onzin, zal je misschien denken.

Maar niets is minder waar! Doe het gewoon! Kijk eens om je heen alsof je hier nog nooit geweest bent. Alsof de wereld iets is wat je nog nooit hebt gezien!
En je zult versteld staan: Er is zoveel moois, waar je iedere dag gedachteloos aan voorbij gaat!

Herinner je je nog hoe je als kind vol verwachting uitkeek naar een uitstapje? Hoe verwonderd je kon zijn als een vogeltje opeens wegvloog. Hoe je in de ban kon raken van iets wat je leuk vond en daardoor alle tijd vergat en je (weer) te laat thuis kwam?
Waarom zou je niet weer terug gaan naar die stille verwondering…die honger naar de wereld om je heen!

Als je nu naar buiten gaat, loop dan eens NIET snel door naar de bus die je moet halen, de winkel die bijna dicht gaat of wat dan ook. Vertrek eens lekker op tijd (of ga gewoon eens een keertje extra erop uit) en kijk eens lekker om je heen!

Kijk eens naar de vogeltjes in het gras. Zie eens hoe ze staan te trappelen om de wormpjes naar boven te dirigeren..Kijk eens naar de madeliefjes die zomaar overal bloeien, het water op straat en waar het dan heen stroomt, de kinderen die het liefste de hele gemeente willen laten meegenieten van hun gekwetter (maar door niemand gehoord worden?) en vraag je af waarom ze zo genieten.

Kijk eens om je heen en luister naar de geluiden. Weet je wat je allemaal hoort? Kijk eens naar de gewoonste dingen en bedenk eens of je ook weet hoe het werkt, waarom het daar is. Met andere woorden: kijk eens naar de wereld door de ogen van een kind en stel jezelf de vragen die een kind aan jou zou stellen…en ontdek dat je aan zo heel veel dingen gedachteloos voorbij gaat.

Kijk naar de kleuren van de stad (of bos, of strand of…). Doe eens met jezelf het spelletje: “ik zie, ik zie wat jij niet ziet” . Hierdoor ga je veel bewuster kijken naar de kleuren om je heen en ontdek je kleuren op plekken waar je dagelijks langs komt maar die je nog nooit zijn opgevallen!

Nut? De wereld biedt zoveel meer. Een sleur wordt het nooit als je naar de wereld blijft kijken als een kind! Laat je opnieuw meevoeren met het enthousiasme waarmee een kind een nieuwe plek ontdekt! En op deze manier is het niet meer altijd nodig om weg te willen, om vakantie te willen hebben. Je kan werkelijk overal genieten!