De genietcoach

De genietcoach

Uitje voorbereiden

Genieten als een katPosted by Wil Tue, February 21, 2017 11:51:17

Het is een saaie, regenachtige dag. Je verveelt je te pletter en je humeur kan wel een oppepper gebruiken. Geen nood: ga aan de slag met een uitje wat je binnenkort wilt gaan doen, of met je eerstvolgende vakantie.

Er zijn mensen die de voorpret van de vakantie leuker vinden dan de vakantie zelf…nou gaat dat mij wat ver, maar laten we wel gebruik maken van het gegeven dat bezig zijn met iets wat je wilt gaan doen al erg leuk kan zijn.

Ga je binnenkort op vakantie, dan is het erg leuk om alvast wat van de taal te weten, op te zoeken wat je allemaal kan bezichtigen, hoelang de reis duurt, welke ervaringen andere mensen met het gebied hebben (tegenwoordig met internet zo te vinden). Maar waarom zou je zoiets alleen maar doen met vakantie?

Ga je binnenkort naar de dierentuin? Waarom zou je jezelf niet alvast hiermee bezig houden, terwijl buiten de regen je goede humeur de grond in boort?

Zoek op internet info over de dierentuin (maar dat is natuurlijk erg simpel), of ga op zoek naar info over de dieren die er wonen. Lees alvast eens wat er bijzonder is aan een nijlpaard en kijk in de dierentuin of je dit ontdekken kan. Plan de dag een beetje in en verheug je alvast op dat heerlijke bakkie koffie mét appeltaart.Bedenk een mooie toeristische route naar de dierentuin toe.

Wilde je gaan stadten volgend weekend in een onbekende stad? Waarom zou je niet alvast eens op internet of in een boek bekijken hoe de stad eruit ziet. Kijken waar de terrasjes zijn, waar de winkelstraat maar ook waar die mooie kerk is.

Maak een leuk boekje met punten (en foto’s!) wat je die dag wil gaan beleven en laat ruimte om er iets over op te schrijven.

Leef je lekker uit en voel je al een beetje “daar”!