De genietcoach

De genietcoach

Beautiful people

Genieten als een katPosted by Wil Tue, February 21, 2017 12:18:19

Je woont midden tussen hordes mensen. Je loopt in file naar de winkels. Je zit de hele dag op kantoor tussen mensen. Je zit in een muisstille spreekkamer…VOL met mensen! Mensen, mensen, mensen…maar zeg nou eens eerlijk: maak je ook echt contact?

Natuurlijk zal je denken dat je al die mensen wel kan dromen. Iedere ochtend als je de kinderen naar school brengt kom je dezelfde mensen tegen. Op je werk zie je dezelfde gezichten op weg naar je eigen bureautje tien hoog. In de lift staan altijd dezelfde mensen zwijgend naast je….maar wat weet je van ze? Praat je ook wel eens met ze? Sta je soms even stil en kijk je je letterlijke naaste even vriendelijk aan?

De meeste mensen hollen in hun eigen gedachten verzonken de rest van de bevolking voorbij. Wat jammer nou. Al die mensen om je heen zijn ook mensen met gevoelens, met hun eigen gedachten. Al die mensen hollen op hun beurt jou voorbij. Zou het niet veel leuker zijn om even naar elkaar te kijken en gewoon even simpel te lachen naar elkaar? Even elkaar te groeten zodat je je opeens een stuk minder alleen voelt.

Je hoeft niet meteen met iedereen aan te pappen (zit ook vast niet iedereen op te wachten) maar bedenk even heel simpel dat alle mensen MENSEN zijn. En een mens is nou eenmaal een kuddedier, een mens heeft zijn soortgenoten nodig! En wat is er simpeler dan even glimlachen naar de meneer die netjes voor je stopt bij het zebrapad. Om de mevrouw naast je in de bus even te groeten als je gaat zitten. Om het meisje in de lift een fijne werkdag toe te wensen. Om….

Waarom? Omdat zowel jij als de mensen om je heen een beetje vriendelijkheid verdienen! Simpel!

Ik heb zelf ooit weleens gehad dat ik verbaasd was over alle vriendelijke gezichten om me heen. Tot ik me realiseerde dat ik het zelf uitlokte met de brede grijns op mijn gezicht omdat ik liep te genieten. Een big smile doet wonderen!

Dus: tover die grijns tevoorschijn, lach naar de mensen om je heen, zeg gedag als iemand even jou kant opkijkt, hou de deur open voor de meneer die achter je loopt én groet hem daar even bij, neem koffie mee voor je collega als jezelf ook neemt. Met andere woorden: kom van je eilandje af en leef MET de mensen om je heen!