De genietcoach

De genietcoach

Luierend genieten

Genieten als een katPosted by Wil Tue, February 21, 2017 12:22:25

Ik ben jaloers…jaloers op mijn kat. Ze ligt heerlijk opgerold in de vensterbank te genieten van het zonnetje. Hoe doet ze dat toch? Het zal haar een worst zijn dat ze nog moet eten, even hebben de vogeltjes in de tuin haar aandacht niet, de honden kunnen langslopen maar krijgen even geen haal van haar pootje. Ze is volledig afgesloten van de wereld om haar heen en ligt simpelweg te genieten. Te genieten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Voor haar wel, maar waarom dan niet voor mij?

Eigenlijk is dat antwoord natuurlijk vrij simpel. Mijn lieve kat heeft geen vijanden waar ze bang voor hoeft te zijn, ze hoeft niet bang te zijn geen eten te hebben, ze heeft geen kleintjes die om haar aandacht vragen, ze heeft….

Maar als ze dit allemaal wel zou hebben, ook dan zou ze lekker opgerold kunnen liggen genieten! Kijk maar eens naar de wilde katten…ook zij liggen regelmatig heerlijk te soezen.

En ook wij kunnen dat. “Gewoon” even genieten van het moment. Even niet denken aan al die dingen die nog moeten. Maar even lekker bezig zijn met genieten! Maak van genieten een bezigheid (dit kan ook al luierend!) én geniet!

Artikelen over luierend genieten zijn:
Visualiseren
Terug naar toen