De genietcoach

De genietcoach

Met liefde

Genieten als een katPosted by Wil Tue, February 21, 2017 12:12:39

Opeens springt ze bij me. Ze geeft me een koppie, hengelt met haar pootje naar mijn hand voor een aai. Liefdevol bijt ze op mijn vingers…(au) om toch nog maar wat extra aandacht te krijgen. Dan draait ze in het rond en nestelt zich op mijn schoot. En onder luid gespin aai ik haar tot ze uiteindelijk op mijn schoot in slaap valt….

Hoewel de kat een diertje is wat lekker zijn eigen gangetje gaat, is hij (soms op zijn eigen tijd..) wel degelijk blij met aandacht. Hij vindt het heerlijk als je hem aait. Geeft je kopjes. Uiteraard om even duidelijk te maken aan anderen dat je van hem bent, maar toch. Of wat dacht je van het liefdevolle gedrag van moederpoes. Natuurlijk, ook een kat kan niet zonder liefde. Een kat solitair? Misschien, maar dat geldt zeker niet voor alle huiskatten. Hoe vaak kruipen ze niet bij elkaar. Of bij één van je andere huisdieren….

Ook wij hebben liefde nodig. Liefde krijgen maar zeker ook liefde geven doet je goed. Het geeft je een gevoel dat je er mag zijn (als je liefde krijgt) of dat het ertoe doet wat je doet (als je liefde geeft).

Lees over dit thema de volgende artikelen:
Doe iets voor een ander!
Beautiful people


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.